today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Καμπανάκι από τον πρόεδρο του IfW για τη Γερμανική Οικονομία: Η ανάκαμψη καθυστερεί!

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας (IfW) του Κιέλου Γκάμπριελ Φέλμπερμάιρ εκτιμά ότι η ανάκαμψη της εξαγωγικής γερμανικής οικονομίας θα ξεκινήσει με καθυστέρηση.

Ο Φέλμπερμάιρ είπε σήμερα στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk) ότι “ναι μεν η εσωτερική αγορά της Γερμανίας ανακάμπτει εν τω μεταξύ, αλλά σημαντικές αγορές όπως εκείνες των ΗΠΑ και της Κίνας βρίσκονται ακόμα σε κρίση λόγω του κορονοϊού. Λόγω αυτής της κατάστασης, η ανάκαμψη των γερμανικών εξαγωγών θα καθυστερήσει κάπως. Πάντως, σύμφωνα με τον διακεκριμένο οικονομολόγο, ο Ιούνιος θα μπορούσε να φέρει το πρώτο σημάδι ανάκαμψής τους.

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία κατέγραψε σημαντικές απώλειες στον εξαγωγικό κλάδο για τον Απρίλιο. Η αξία των εξαγωγών μειώθηκε κατά 31% τον μήνα αυτό, δηλαδή κατά 75,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019. Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία έκανε μάλιστα λόγο για τη μεγαλύτερη μείωση των εξαγωγών από την έναρξη των στατιστικών για το εξαγωγικό εμπόριο το 1950.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ