today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Δανία: Δεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων μετά την χαλάρωση των μέτρων

Η Δανία, η πρώτη χώρα εκτός Ασίας που χαλάρωσε το lockdown, ανέφερε σήμερα πως η εξάπλωση της COVID-19 δεν έχει επιταχυνθεί αφότου εισήλθε στη δεύτερη φάση του ανοίγματος της κοινωνίας τον περασμένο μήνα.

Η σκανδιναβική χώρα επέτρεψε στα εστιατόρια, τα καφέ και τα εμπορικά κέντρα να επαναλάβουν τις δραστηριότητές τους στη διάρκεια του Μαΐου κατά τη δεύτερη φάση της χαλάρωσης των περιορισμών του lockdown. Τον Απρίλιο, είχε επιτρέψει την επαναλειτουργία των κέντρων ημερήσιας φροντίδας, των σχολείων, των κομμωτηρίων και ορισμένων μικρών επιχειρήσεων.

«Το επίπεδο της μετάδοσης στην κοινωνία είναι ακόμη πολύ χαμηλό», ανέφερε η υγειονομική αρχή της Δανίας σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα, Τετάρτη, προσθέτοντας πως ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εξακολούθησε να μειώνεται παρά τη διεξαγωγή περισσότερων διαγνωστικών τεστ.

Ο αριθμός των σχετιζόμενων με τον κορονοϊό θανάτων είναι από μηδέν έως τέσσερις την ημέρα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έπειτα από την κορυφή των 22 θανάτων που είχε καταγραφεί στις 31 Μαρτίου. Ο αριθμός των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία έχει πέσει κάτω από το 100 από τις αρχές Ιουνίου.

«Δεν υπάρχει ακόμη κάποια ένδειξη αξιοσημείωτων αλλαγών στην έκταση της μετάδοσης παρά το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας τον Απρίλιο και στις αρχές Μαΐου», αναφέρεται στην έκθεση.

Προχθές, Δευτέρα, η κυβέρνηση της Δανίας επέτρεψε τις δημόσιες συναθροίσεις έως 50 ατόμων, από 10 προηγουμένως, και στα γυμναστήρια και στις δημόσιες πισίνες να ξανανοίξουν. Σχεδιάζει μια περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στις δημόσιες συναθροίσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Συνολικά η Δανία έχει καταγράψει 593 θανάτους από COVID-19, την αναπνευστική ασθένεια που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ