today-is-a-good-day
17 C
Athens

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 16,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCO η οποία έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης στις 16,9% βρίσκεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 40,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το ΚΙΝΑΛ 6,4%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση 3,7%, το ΜέΡΑ25 2,6%.

Ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 23%.

Πιο αποτελεσματικός υπουργός θεωρείται ο Βασίλης Κικίλιας με 34%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έρχεται δεύτερος με 19%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO το πιο σημαντικό πρόβλημα για του πολίτες σε 49% είναι η ανεργία, με την πανδημία του κορωνοϊού να ακολουθεί στο 13%. Παράλληλα 12% και 11% συγκεντρώνουν μεταναστευτικό και Τουρκία αντίστοιχα, ενώ το 5% θεωρεί σημαντικό πρόβλημα την υψηλή φορολογία.

Τέλος, για το μέλλον μετά την κρίση της πανδημίας το 47% δηλώνει απαισιόδοξο, ενώ το 45% αισιοδοξεί πως τα πράγματα στην Ελλάδα θα εξελιχθούν καλύτερα τους επόμενους 6 μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ