today-is-a-good-day
18.3 C
Athens

ΝΑΤΟ: Ο Γ.Στόλτενμπεργκ δεν σχολιάζει διαρροές για την απόσυρση των Αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μειώσουν τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών που σταθμεύουν στη Γερμανία.

«Δεν μπορώ να σχολιάσω τις διαρροές ή τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης. Αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαστε συνεχώς σε επαφή με τις ΗΠΑ και με άλλους συμμάχους σε ό,τι αφορά τη θέση των δυνάμεών τους στην Ευρώπη», τόνισε ο Νορβηγός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Λίγο αργότερα ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε μέσω του Twitter ότι συνομίλησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την ανάγκη «να διατηρηθεί η ισχύς του ΝΑΤΟ».

Η εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε την Παρασκευή, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές από την Ουάσινγκτον, ότι ο Τραμπ έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να μειωθεί κατά 9.500 άνδρες ο αριθμός των στρατιωτών που σταθμεύουν μόνιμα στη Γερμανία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας σχολίασε ότι αυτό θα ήταν ένα σκληρό πλήγμα για τις γερμανοαμερικανικές σχέσεις. Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι εμφανίστηκε αισιόδοξος το Σάββατο, ότι ένα μέρος από αυτούς τους Αμερικανούς στρατιώτες θα εγκατασταθεί στη χώρα του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ