today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Yφυπ. Τουρισμού Κύπρου: Σε υψηλά επίπεδα η συνεργασία με τον Χ.Θεοχάρη

Το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων της Ελλάδας και της Κύπρου στο μέτωπο του τουρισμού ανέδειξε ο υφυπουργός Τουρισμού της μεγαλονήσου, Σάββας Περδίος μιλώντας στο Πρακτορείο FM και στον Κώστα Χαλκιαδάκη στην εκπομπή “Βόλτα στην Ελλάδα”.

Εστιάζοντας στο μέτωπο της συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου με αφορμή τον κορονοϊό και τα μέτρα προστασίας των ξένων επισκεπτών, ο κ. Περδίος ανάφερε ότι υπήρξε συνεχής επικοινωνία με το ελληνικό υπουργείο Τουρισμό σε ό,τι αφορά τη σύνταξη των υγειονομικών πρωτοκόλλων προσθέτοντας ότι αυτά που θα εφαρμοστούν είναι σχεδόν εφάμιλλα μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα που εκπέμπουν οι δυο χώρες είναι μήνυμα ασφάλειας και επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας.

Παραμένοντας στη συνεργασία των δυο χωρών, πάντα υπό το πρίσμα του τουρισμού, ο κ. Περδίος αναφέρθηκε στις προσέλκυση τουριστών από απομακρυσμένες αγορές, όπως Κίνα, Κορέα, Αμερική, Αυστραλία κλπ, σημειώνοντας ότι από πέρυσι, ήδη, έχουν ξεκινήσει τέτοιες προσπάθειες. Άλλωστε η καλή συνδεσιμότητα ανάμεσα στις δύο χώρες βοηθάει για την ευόδωση του εν λόγω εγχειρήματος.

Ένα τρίτο πεδίο συνεργασίας που ενώνει τις δυο χώρες είναι το σκέλος της προβολής τους στις αγορές του εξωτερικό. Με όχημα την κοινή διοργάνωση ταξιδιών γνωριμίας, από Blogger, επηρεαστές της κοινής γνώμης κλπ, επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας που περιορίζουν τα κόστη, όπως επισημάνθηκε από τον υφυπουργό Τουρισμού.

Ειδική αναφορά έγινε στην εκπομπή για τις υγειονομικές υπηρεσίες που θα προσφέρει η Κύπρος στους επισκέπτες της. Όπως είπε ο κ. Περδίος, η Κύπρος θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υγειονομικών υπηρεσιών, κάτι που αποτυπώνεται στο μήνυμα: “Η Κύπρος είναι εδώ για να σας φροντίσει”. “Ενημερώσαμε τους εταίρους μας ότι αν κάποιος νοσήσει στην Κύπρο, θα διασφαλιστούν τα πάντα”. Η ιατρική αποκατάσταση του ασθενούς αφενός, αλλά και αφετέρου οι στενές επαφές (οικογένεια) του ασθενούς θα είναι κοντά του. Πάντα με έξοδα της Κύπρου”, όπως ανάφερε ο κ. Περδίος.

Εφέτος είναι μια ιδανική ευκαιρία για τους επισκέπτες του νησιού να απολαύσουν μια Κύπρο διαφορετική. Μια Κύπρος, που όπως είπε ο κ. Περδίος, με λιγότερο συνωστισμό, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας. Μάλιστα σύστησε στους δυνητικούς επισκέπτες του νησιού, να επισκεφτούν τον ορεινό όγκο του και τα αυθεντικά χωριά και να βιώσουν αυθεντικές εμπειρίες, που σπάνια τις συναντάς αλλού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ