today-is-a-good-day
19 C
Athens

Μαυρωτάς: Χρειάζεται να βρίσκουμε ασφαλείς και ρεαλιστικές λύσεις

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι αθλητές μετά από το διάλειμμα που είχαν στην αγωνιστική τους δραστηριότητα λόγω κορονοϊού. Για τον λόγο αυτό, όπως είπε, ορίστηκε κι ένα διάστημα τεσσάρων εβδομάδων για τις προπονήσεις, αφού το σώμα «χρειάζεται τις προσαρμογές του», καθώς υπάρχουν κάποια φαινόμενα τραυματισμών αθλητών που δεν χρειάζονται βιασύνες.

Για την επανέναρξη της Super League επισήμανε ότι είναι μια θετική εξέλιξη και σιγά σιγά οι ομάδες θα βρίσκουν τον ρυθμό τους, ενώ πρέπει να δοθεί μια «πίστωση χρόνου» στους ποδοσφαιριστές ως προς τις επιδόσεις τους.

Σχετικά με τους θεατές στα γήπεδα, δήλωσε ότι υπάρχουν προτάσεις, οι οποίες όμως δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν άμεσα από την πρώτη αγωνιστική που ξεκινούν τα play off και τα play out. Για την νέα περίοδο, από τον Σεπτέμβρη, υπογράμμισε πως και από την πλευρά της υγειονομικής επιτροπής και της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, υπάρχει ένα πρώτο «πράσινο φως» υπό προϋποθέσεις, ανάλογα βέβαια και με την γενικότερη πορεία της επιδημίας στη χώρα, έτσι ώστε ένα ποσοστό θεατών να μπορεί να παρακολουθεί τους αγώνες. Αναφέρθηκε επίσης στις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθούνται σε ό,τι αφορά την είσοδο και την έξοδο στα γήπεδα όταν θα ανοίξουν για τους θεατές.

Ο κ. Μαυρωτάς αναγνώρισε ότι είναι «πολύ “στεγνό” το συναίσθημα όταν παίζεις σε άδειες κερκίδες», και πρόσθεσε ότι είναι να σαν να είσαι σε μια λίγο πιο επίσημη προπόνηση, ωστόσο πάνω από όλα πρέπει να έχουμε την ασφάλεια των αθλητών και γενικότερα της κοινωνίας. «Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στις ασφαλείς και τις ρεαλιστικές λύσεις», είπε χαρακτηριστικά. «Τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί και όσο μπορούμε θα χαλαρώνουμε».

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού αναφέρθηκε και στο ξέσπασμα του Λευτέρη Πετρούνια τις προηγούμενες μέρες σχετικά με το θέμα που προέκυψε στις εγκατάστασεις του Αγίου Κοσμά από την καταιγίδα που έπληξε την περιοχή. Ο κ. Μαυρωτάς παραδέχθηκε ότι οι εγκαταστάσεις είναι «γερασμένες», αλλά εξαιτίας της επικείμενης μεταφοράς στο Ελληνικό, δεν είναι δυνατόν να γίνουν εκτεταταμένες βελτιωτικές ανακατασκευές, παρά μόνο στοχευμένες διορθωτικές ενέργειες. Σχετικά στον προγραμματισμό της διοίκησης με 80.000 ευρώ για επισκευές που θα γίνονταν το καλοκαίρι ώστε να είναι αδιατάρακτη η προολυμπιακή προετοιμασία είπε χαρακτηριστικά: «Η νεροποντή μας πρόλαβε, αλλά η αντίδραση ήταν ταχύτατη από τη διοίκηση».

Αναφέρθηκε επίσης στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τους πόρους του και μίλησε για το ηλεκτρονικό Μητρώο αθλητικών σωματείων που δημιουργείται, ώστε να ενισχυθούν με κριτήρια και όχι με οριζόντιο τρόπο τα ερασιτεχνικά σωματεία. Αυτή, αποκάλυψε, ήταν και οδηγία του Πρωθυπουργού, ώστε να μην νεκρώσουν στη δύσκολη αυτή συγκυρία, τα βασικά κύτταρα του αθλητισμού, που απότελούν τη βάση της αθλητικής πυραμίδας.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού απάντησε στο επίκαιρο θέμα της μειωμένης χρηματοδότησης που έλαβαν οι αθλητικές Ομοσπονδίες, λέγοντας ότι τα ποσοστά κατανομής ήταν ήδη γνωστά στους ιθύνοντες των Ομοσπονδιών από τον Φεβρουάριο, πάντα με βάση το πρόγραμμα αξιολόγησης «ΧΙΛΩΝ». «Δεν νομίζω ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα, καθώς οι Ομοσπονδίες γλυτώνουν φέτος και τα έξοδα των ταξιδιών σε διοργανώσεις του εξωτερικού» κατέληξε ο κ. Μαυρωτάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ