today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ξεκινούν οι δράσεις των Olympians για το περιβάλλον

Επισκέψεις σε σχολεία και αθλητικούς συλλόγους, θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ), στο πλαίσιο του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος “Olympic Green Values”. Στόχος είναι να ενισχύσουν την περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών των σχολείων της χώρας, παρουσιάζοντάς τους παράλληλα την σχέση μεταξύ Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, το οποίο μάλιστα εγκρίθηκε και θα υποστηριχθεί από την Παγκόσμια Ένωση των Olympians (World Olympians Association).

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η ΕΣΟΑ ανακοίνωσε τη νέα της πρωτοβουλία, η οποία θα περιλαμβάνει γνωριμία με τους Olympians και λοιπούς διακεκριμένους αθλητές της χώρας και κατόπιν την διεξαγωγή αθλητικών δρώμενων με περιβαλλοντική προσέγγιση.

Η Πρόεδρος της ΕΣΟΑ και Olympian Υδατοσφαίρισης, Βούλα Κοζομπόλη, δήλωσε: «Η δυνατότητα να ζούμε σε ένα καθαρό, βιώσιμο και ανθρώπινο περιβάλλον, είναι η σημαντικότερη κληρονομιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας και στις γενιές που ακολουθούν. Στην ΕΣΟΑ προσπαθούμε να την διασφαλίσουμε, κάνοντας το καλύτερο που μπορούμε σήμερα, εκπονώντας το πρόγραμμα “Olympic Green Values” και ξεκινώντας άμεσα τις δράσεις μας. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που το “Olympic Green Values” έτυχε της θερμής αποδοχής της World Olympians Association όπως εκφράστηκε και μέσα από την επιστολή της επιστολής του προέδρου της κ. Joel Bouzou προς τoν πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο, και το εντάσσει στο εξής στο επίσημο πρόγραμμα δραστηριοτήτων των Olympians ανά τον κόσμο, ενώ με την συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Θεσμικών Φορέων του Κράτους θα προσπαθήσουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις Πράσινες Ολυμπιακές μας Αξίες σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου Olympians καθώς και τους συνεργάτες μου στην ΕΣΟΑ, για την μεγάλη ανταπόκριση που έδειξαν για το πρόγραμμα από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό του».

Η Project Leader του προγράμματος είναι η Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΣΟΑ και Olympian της Ιστιοπλοΐας, Βιργινία Κραβαριώτη, η οποία και σημείωσε: «Μέσα από το Olympic Green Values ο στόχος που επιτυγχάνουμε είναι διπλός. Μέσα από τις παρουσιάσεις που θα κάνουν οι Olympians και λοιποί διακεκριμένοι αθλητές σε σχολεία και αθλητικούς συλλόγους, δίνουμε την έμπνευση στα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, ευεργετώντας έτσι τον εαυτό τους, προτρέποντάς τα παράλληλα να μάθουν να σέβονται, να αγαπούν και να προστατεύουν το περιβάλλον, ευεργετώντας έτσι τον κόσμο ολόκληρο».

Η πρώτη δράση του προγράμματος «Olympic Green Values» ξεκινάει αύριο (6 Ιουνίου, 8:30 π.μ.), όπου στην ευρύτερη περιοχής της Ακρόπολης, με την συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και τήρησης των αποστάσεων -ελέω της περιόδου που διανύουμε- οι Olympians θα περάσουν για πρώτη επίσημη φορά το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ