today-is-a-good-day
21 C
Athens

Συνάντηση της προέδρου του ΕΟΤ με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Με την πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Άντζελα Γκερέκου συναντήθηκε, σήμερα, στο γραφείο της, στις Αλυκές Ποταμού, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν όλα τα θέματα που άπτονται του τουρισμού. Η περιφερειάρχης ενημέρωσε την πρόεδρο του ΕΟΤ για τις ενέργειες, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η περιφερειακή Αρχή για την αναβάθμιση και τη δημιουργία των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και την κατάρτιση των ανέργων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-02020».

Εκτενής ενημέρωση υπήρξε επίσης και για εμβληματικά έργα της Κέρκυρας, όπως το Αχίλλειο και η Βίλλα Ρόσα, καθώς και για την αναβάθμιση και την ταχεία υλοποίηση έργων βελτίωσης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στην πορεία των υδατοδρομίων, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στην ανάγκη επιτάχυνσης των έργων που συνδέονται με τον θαλάσσιο τουρισμό, με στόχο τη δημιουργία ασφαλών χώρων ελλιμενισμού για τα σκάφη που προσεγγίζουν τα νησιά τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.
Τέλος η περιφερειάρχης ενημέρωσε την πρόεδρο του ΕΟΤ για την προετοιμασία της υποδοχής τουριστών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, ενώ τόνισε «πως προωθείται με κάθε τρόπο και μέσο το μήνυμα της σοβαρής και ασφαλούς Περιφέρειας Ιονίων νήσων».

«Φέτος ο στόχος είναι οι όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες, αλλά και η στοχευμένη τουριστική προβολή» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Γκερέκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ