today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Οι πλούσιοι των ΗΠΑ έγιναν πλουσιότεροι κατά μισό τρις από την πανδημία !

Ο συνδυασμένος πλούτος των δισεκατομμυριούχων της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos και του CEO της Facebook, Mark Zuckerberg, σημείωσε άνοδο άνω του 19% ή κατά μισό τρισεκατομμύριο δολάρια από την έναρξη της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Μελετών Πολιτικής (IPS).

Κατά τη διάρκεια των 11 εβδομάδων από τις 18 Μαρτίου, όταν ξεκίνησε το lockdown των ΗΠΑ, ο πλούτος των πλουσιότερων ανθρώπων της Αμερικής αυξήθηκε κατά πάνω από 565 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ 42,6 εκατομμύρια εργαζόμενοι υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας, ανέφερε η έκθεση.

“Αυτά τα στατιστικά στοιχεία μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε πιο οικονομικά και φυλετικά διχασμένοι από ό,τι οποιαδήποτε στιγμή εδώ και δεκαετίες”, δήλωσε ο Chuck Collins, συντελεστής της έκθεσης.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των 11 εβδομάδων, ο Bezos είδε τον πλούτο του να αυξάνεται κατά περίπου 36,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η περιουσία του Zuckerberg αυξήθηκε κατά περίπου 30,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η περιουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla αυξήθηκε επίσης 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε επίσης ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ κατά 79 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ