today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Καταδίκη Πολάκη από τον Αδ. Γεωργιάδη. Υποχρεούται να του καταβάλλει 15.000 και να ζητήσει συγγνώμη

Με δικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, είναι υποχρεωμένος να δώσει 15.000 ευρώ στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη! 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της προσβολής προσωπικότητας, καθώς, σύμφωνα με τους δικαστές, ισχυρίστηκε ψευδώς μέσω του Facebook ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων διατηρούσε offshore εταιρεία και ότι, μάλιστα, αυτή συνδεόταν με διαφθορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Πολάκης είχε χαρακτηρίσει τον Άδωνι Γεωργιάδη ως «ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς».


Οι δικαστές έκριναν ότι «πρόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας ήταν να συκοφαντήσει και να εξυβρίσει τον Άδωνι Γεωργιάδη», υποχρεώνοντας, παράλληλα,  τον κ. Πολάκη να αναρτήσει την καταδικαστική απόφαση στον λογαριασμό του στο Facebook και να (του) ζητήσει συγγνώμη.

«Σήμερα εξεδόθη πρωτόδικη καταδικαστική του κ. Πολάκη απόφαση για συκοφαντική μου δυσφήμιση. Το Δικαστήριο τον υποχρεώνει σε 15.000€ και να αναρτήσει συγγνώμη στην σελίδα του στο Facebook. Για όσα είπε στην “Αυτοψία” – Αντώνης Σρόιτερ ακολουθεί νέα Αγωγή», έγραψε στο Facebook ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ