today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Μέγκαν Μαρκλ: Οι ζωές των μαύρων έχουν αξία

Η Μέγκαν, η δούκισσα του Σάσεξ, αναφέρθηκε στα γεγονότα μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ εκφράζοντας την θλίψη της που οι νέοι σήμερα είναι αναγκασμένοι να μεγαλώνουν σε έναν κόσμο όπου εξακολουθεί να υφίσταται ρατσισμός και χαρακτήρισε τα γεγονότα στη χώρα “συγκλονιστικά”.

“Το ξέρω ότι γνωρίζετε πως οι ζωές των μαύρων έχουν αξία”, είπε η Μέγκαν σε ένα βίντεο που γύρισε για τις μαθήτριες, οι οποίες αποφοιτούν από το παλιό της σχολείο στο Λος Άντζελες, και το οποίο προβλήθηκε χθες.

“Τις τελευταίες δύο εβδομάδες προγραμματίζω να σας πω λίγα λόγια για την αποφοίτησή σας και όπως έχουμε δει όλοι μας την τελευταία εβδομάδα αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας και στην πολιτεία μας και στην πόλη μας, το Λος Άντζελες, είναι απολύτως συγκλονιστικό”, είπε η Μέγκαν, της οποίας η μητέρα είναι Αφροαμερικανίδα και ο πατέρας λευκός.

“Το πρώτο πράγμα που θέλω να σας πω είναι ότι λυπάμαι, λυπάμαι τόσο πολύ που είστε αναγκασμένοι να μεγαλώνετε σε έναν κόσμο όπου είναι ακόμη παρών (ο ρατσισμός)”, συνεχίζει το μήνυμά της προς το Γυμνάσιο Θηλέων Immaculate Heart, όπου φοίτησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ