today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Επανεκκίνηση της οικονομίας με συνοχή της κοινωνίας το νέο εθνικό στοίχημα του Πρωθυπουργού

Με το δυνατό της χαρτί, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυβέρνηση «κατεβαίνει» στην κοινωνία, με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας. Ο Πρωθυπουργός βγήκε μπροστά και μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και εθνικής αυτοπεποίθησης σε όλους, επιχειρήσεις, εργαζόμενους και νοικοκυριά.

Του Κώστα Πασίση

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίζει πολύ υψηλά ποσοστά δημοφιλίας σε σύγκριση με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι ανησυχούν ακόμη και για το πολιτικό τους μέλλον, βλέποντας τα απογοητευτικά ποσοστά των κομμάτων τους.

Μέσα σε αυτό το ευνοϊκό περιβάλλον για την κυβέρνηση οι «ειδικοί» σε θέματα επικοινωνίας συμβούλεψαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην κάνει το ιστορικό λάθος των προκατόχων του και να βγει εξω από το «γυάλινο πύργο» του Μαξίμου.
Ένα «σύνδρομο», που ταλαιπώρησε και οδήγησε σε τριπλή εκλογική ήττα τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και πολλούς εκ των προηγούμενων ενοίκων του.

Ο αρχηγός της ΝΔ με το δικό του υψηλό πολιτικό αισθητήριο αλλά και αποδεχόμενος τις εισηγήσεις των ειδικών ξεκίνησε να περπατά πάλι στο …μονοπάτι που γνωρίζει καλύτερα απ όλους.
Έχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα πήρε το παιχνίδι στην πλάτη του και άρχισε τις απευθείας επαφές με τον κόσμο, θυμίζοντας ολίγον από …προεκλογική περίοδο.

Ο ίδιος βέβαια προς αποφυγή παρερμηνειών φρόντισε εγκαίρως και διέψευσε τα σενάρια των εκλογών, προκειμένου να διασκεδάσει κάπως τους φόβους της Κουμουνδούρου, που ζει με τον εφιάλτη μιας νέας εκλογικής πανωλεθρίας το Φθινόπωρο.

Έτσι, μετά τις 4 Μαΐου, ημέρα άρσης των περιορισμών κυκλοφορίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την αγορά στο Παγκράτι, ενώ στη συνέχεια πήγε και στην Ερμού, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση, που επικρατεί στις επιχειρήσεις που άνοιξαν.

Με την επιστροφή των μαθητών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια ο πρωθυπουργός πήγε σε σχολείο στο Παγκράτι και συνομίλησε με τους μαθητές. Ενώ την περασμένη Δευτέρα μετέβη στην Καλλιθέα για να δει τα …πρωτακια και τους μαθητές του δημοτικού.

Στο ίδιο μοτίβο και με την ίδια στόχευση, ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά όπου είχε απ ευθείας συνομιλίες με τους πολίτες οι αναζητούν νέες ελπίδες και μια σανίδα σωτηρίας για το αύριο…

Το επόμενο διάστημα το επιτελείο του προγραμματίζει νέες εξορμήσεις εντός και εκτός λεκανοπεδίου.

Σήμερα ο Μητσοτάκης θα μιλήσει στην εκδήλωση του Restart Tourism, όπου θα παρουσιαστεί η καμπάνια για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό.
Και τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Μια κίνηση με υψηλό συμβολισμό, αναφορικά με το restart του τουρισμού.

Στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού ερμηνεύοντας τη στρατηγική του, επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί ένα καλά οργανωμένο πλάνο δράσης, που καταρτίστηκε από την περίοδο που η ΝΔ βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Ένα σχέδιο που δεν στόχευε μόνο στην νίκη στις εκλογές, αλλά και στην επόμενη ημέρα, αυτή της διακυβέρνησης, που είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση και συνάμα το δυσκολότερο κομμάτι.
Σε αυτό το σημείο, ο αρχηγός της ΝΔ ίσως να αιφνιδίασε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα καθώς ο προέρχεται από μια παραδοσιακή οικογένεια που ακολουθούσε τις γνωστές …συνταγές.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ανατροπή. Αποδείχθηκε πολιτικός νέας και κοπής και καλός τεχνοκράτης και μέχρι στιγμής είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ