today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Κ.Σκρέκας: Να αξιοποιήσουμε τον αγροτικό τομέα στην επανεκκίνηση της οικονομίας

Έμφαση στην ενίσχυση και αξιοποίηση του αγροτικού τομέα, έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας απέδειξε ότι αντιστάθηκε περισσότερο από όλους τους άλλους, κερδίζοντας μερίδιο στην αγορά και σπάζοντας ρεκόρ στις εξαγωγές.

«Το τελευταίο τρίμηνο, μεσούσης της κρίσης της πανδημίας, είδαμε πολλούς κλάδους να καταρρέουν. Όμως ο αγροτικός τομέας αντιστάθηκε περισσότερο από όλους, κερδίζοντας μερίδιο στην αγορά. Πολλά αγροτικά προϊόντα, όπως ακτινίδια, πορτοκάλια, μήλα, φράουλες, ροδάκινα σπάνε τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο στις εξαγωγές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του αγροτικού νομοσχεδίου.

«Φαίνεται ότι έχουμε μια πραγματική ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε, ώστε ο αγροτικός τομέας να συμβάλει σημαντικά τόσο στην επανεκκίνηση της οικονομίας όσο και στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. Και αυτό κάνουμε με αυτό το νομοσχέδιο», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Απαντώντας στη κριτική της αντιπολίτευσης, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για αποσπασματικό νομοσχέδιο, ο κ. Σκρέκας αντέτεινε ότι είναι ένα ενιαίο, συνεκτικό, βιώσιμο σχέδιο, που έχει κορωνίδα του τις παράνομες ελληνοποιήσεις, με στόχο τη διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας και την ενίσχυση τόσο του αγροτικού εισοδήματος όσο και της οικονομίας.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί διακυβέρνησής του την περίοδο 2015-2017, αυξήθηκαν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, ενώ μειώθηκε η τιμή του πρόβειου γάλακτος και αυξήθηκαν οι εισαγωγές, με αποτέλεσμα οι Έλληνες κτηνοτρόφοι να χάνουν σε ετήσια βάση 100 εκατ. ευρώ.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, αντέτεινε ότι η αύξηση των εισαγωγών γάλακτος αποδεικνύει ότι γίνονταν συστηματικοί έλεγχοι και αποκαλύφθηκαν τα κυκλώματα των ελληνοποιήσεων που μέχρι το 2014 οργίαζαν, καθώς είχαν διαλυθεί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ