Νέα δεδομένα για την λειτουργία των θερινών σινεμά

130

Η τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην Υπουργό Πολιτισμού, τον Γενικό Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού και εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Κινηματογραφιστών, ήταν αρκετή για να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την λειτουργία των θερινών σινεμά από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.

 

Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Παναγιώτη Τσακαλάκη για να μάθουμε τι ακριβώς συζητήθηκε και ποιες οδηγίες έλαβαν οι αιθουσάρχες. Μας επιβεβαίωσε ότι δε θα ισχύσει η πληρότητα του 40% που είχε ανακοινωθεί αρχικά, αλλά το ποσοστό αυξάνεται στην τάξη του 70% κατά προσέγγιση. Έπειτα, σχετικά με τη λειτουργία των κυλικείων, συμφωνήθηκε να μην υπάρχει διάλειμμα κατά τη διάρκεια των προβολών, έτσι ώστε το μπαρ να λειτουργεί απρόσκοπτα χωρίς να συνωστίζονται οι θεατές. Ακόμα, το ΦΠΑ στην τιμή των εισιτηρίων μειώνεται από το 24% στο 13%, με τον κάθε αιθουσάρχη να έχει τη δυνατότητα παροχής προσφορών ως είθισται.

 

Παρόλα αυτά ο κ. Τσακαλάκης ξεκαθάρισε πως οι παραπάνω αποφάσεις συμφωνήθηκαν προφορικά και αναμένεται να επικυρωθούν γραπτά, έτσι ώστε να αποκτήσουν ουσιαστική ισχύ.