today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

ΚΙΝΑΛ: Να επιμείνει η κυβέρνηση σε αναλογικό επιμερισμό των αιτούντων άσυλο σε όλη την ΕΕ

Το Κίνημα Αλλαγής ζητάει από την κυβέρνηση να ορθώσει το ανάστημα της στα ευρωπαϊκά όργανα και να επιμείνει σε αναλογικό επιμερισμό των αιτούντων άσυλο σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, ο οποίος είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. «Αντί γι αυτό η κυβέρνηση αναλίσκεται σε προπαγάνδα και σε επίδειξη αυταρχισμού. Εναντίον των Ελλήνων και των προσφύγων. Χωρίς διακρίσεις», αναφέρει ανακοίνωση των τομέων Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

Επικρίνει επίσης την κυβέρνηση γιατί «κατασκευάζει φαραωνικού τύπου δήθεν κλειστές δομές. Με αδιαφάνεια και κατασπατάληση πόρων. Ακυρώνοντας στην πράξη την εξαγγελία της για αναλογικό επιμερισμό των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων στην ενδοχώρα. Δημιουργώντας νέες “Μόριες” στην Μαλακάσα και αλλού».

Επίσης οι αρμόδιοι τομείς του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνουν ότι «μετά την “αυστηροποίηση” της σχετικής νομοθεσίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, οι αποφάσεις τους μετατρέπουν το ανθρωπιστικό πρόβλημα σε κοινωνικό. Μέσα σε συνθήκες ύφεσης καταργούν την δυνατότητα υποστήριξης των προσφύγων από ευρωπαϊκούς πόρους για να μεταφερθεί, μοιραία, το κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό. Παραγνωρίζοντας ακόμα και τις συνέπειες των πράξεων τους σε υγειονομικό επίπεδο».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής η διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος απαιτεί βιώσιμο σχεδιασμό εντός της χώρας και δυναμική διεκδίκηση εκτός αυτής. «Μια κυβέρνηση που υποτάσσεται στις ιδεοληψίες της και τους “ισχυρούς” τής ΕΕ είναι μοιραίο να αποτύχει. Σε βάρος των προσφύγων αλλά και των Ελλήνων πολιτών», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ