Αδ.Γεωργιάδης για έρευνες Τουρκίας: Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο

76
ΑΠΕ

«Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Οι σύμμαχοί μας είναι ενημερωμένοι για την αντίδρασή μας και όλα θα πάνε όπως πρέπει. Όπως έχω πει πολλές φορές, μην «τσιμπάτε» σε αυτά που κάνει ο Ερντογάν. Η οικονομία της Τουρκίας είναι σε κακή κατάσταση και η δημοτικότητα του Τούρκου Προέδρου σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Προφανώς θα παίξει το χαρτί του εθνικισμού και της φασαρίας», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Ένα θερμό επεισόδιο ασφαλώς θα έβλαπτε την Ελλάδα και την προσπάθειά της να ανακάμψει, αλλά η Ελλάδα είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και έχει μια ολόκληρη Ευρώπη πίσω της. Στην Τουρκία η λίρα έχει πάρει την κάτω βόλτα και η οικονομία της βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Η Τουρκία έχει να αναχρηματοδοτήσει φέτος 400 δισεκατομμύρια δολάρια από το χρέος της. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι ένα θερμό επεισόδιο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Όπως πήγαμε καλά στον Έβρο και στον κορωνοϊό, τώρα πρέπει να πάμε καλά και στην οικονομία. Όσο δυναμώνει η οικονομία μας, τόσο δυναμώνει η Ελλάδα. Όσο μεγαλώνει η Ελλάδα, τόσο τα περιθώρια της Τουρκίας να μας προκαλεί και να μας απειλεί μειώνονται», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε επίσης, πως μετά από μία δύσκολη πρώτη εβδομάδα στην εστίαση, το Σαββατοκύριακο είχαμε πράγματι μεγάλη κίνηση στα μαγαζιά σημειώνοντας ότι σε γενικές γραμμές τα μέτρα τηρήθηκαν.

«Μέχρι τις 15 Ιουνίου έχουμε βάλει ως όρο να συμφωνηθούν με τους ειδικούς τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι», είπε.