today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

SpaceX : Στο εσωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού οι δύο αστροναύτες της Nasa

Οι δύο αμερικανοί αστροναύτες της Nasa Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χάρτλι, οι πρώτοι που μεταφέρθηκαν στο Διάστημα με πύραυλο ιδιωτικής εταιρείας, εισήλθαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Αφού εκτοξεύθηκε χθες με πύραυλο της SpaceX, το διαστημόπλοιό τους προσδέθηκε στον ΔΔΣ χωρίς προβλήματα πριν από σχεδόν 3 ώρες. Επειτα από σειρά ελέγχων, η πόρτα άνοιξε και οι δύο παιδικοί φίλοι βρέθηκαν μαζί με τους τρεις αστροναύτες που βρίσκονται ήδη στον Σταθμό, έναν Αμερικανό αστροναύτη , τον Κρις Κάσιντι, και δύο ρώσους κοσμοναύτες.

Το Crew Dragon προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το διαστημόπλοιο της SpaceX Crew Dragon έφθασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου και προσδέθηκε χωρίς προβλήματα, λίγα λεπτά νωρίτερα από το πρόγραμμα, μεταφέροντας τους δύο αστροναύτες της Nasa και ολοκληρώνοντας με επιτυχία ένα κρίσιμο βήμα της διαστημικής αποστολής.

Ο Μπομπ Μπένκεν και ο Νταγκ Χάρλι, που εκτοξεύθηκαν χθες με πύραυλο της SpaceX από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα, είναι οι πρώτοι αστροναύτες της NASA που φθάνουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό χάρις σε διαστημόπλοιο ιδιωτικής εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ