today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Βουλγαρία: Τέλος η καραντίνα 14 ημερών για τους πολίτες της ΕΕ

Οι αρχές της Βουλγαρίας τερματίζουν μεθαύριο Δευτέρα 1η Ιουνίου την υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για τους ταξιδιώτες από τις περισσότερες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιρουμένων όμως εκείνων όπου καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ξεσπάσματα της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της βαλκανικής χώρας χθες Παρασκευή.

Η καραντίνα θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική για τους ταξιδιώτες από τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Μάλτα, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο αφού αποχώρησε από την ΕΕ, αναφέρει έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον υπουργό Υγείας Κιρίλ Ανανίεφ.

Η απαγόρευση εισόδου των ταξιδιωτών από χώρες εκτός της ΕΕ θα παραμείνει σε ισχύ, με εξαίρεση προφανώς τους πολίτες από τα κράτη του χώρου Σένγκεν, το ΗΒ, το Σαν Μαρίνο, την Ανδόρα, το Μονακό, το Βατικανό, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Η Σόφια έχει χαλαρώσει τα περισσότερα μέτρα περιορισμού που είχε επιβάλει τον Μάρτιο για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, επιτρέποντας να επαναλειτουργήσουν τα εστιατόρια, τα καφέ, τα γυμναστήρια και τα θέατρα και αίροντας την απαγόρευση των μετακινήσεων μεταξύ πόλεων αλλά και μικρότερων κοινοτήτων.

Την περασμένη εβδομάδα η βουλγαρική κυβέρνηση ήρε την απαγόρευση εισόδου στους πολίτες της ΕΕ, ανακοίνωσε όμως ότι θα εφαρμόζεται υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών. Με την άρση των μέτρων αυτών θέλει να αποκατασταθεί το εμπόριο και να τονωθεί ο τουρισμός στα θέρετρα στη Μαύρη Θάλασσα, που υπέστησαν βαρύ πλήγμα από το lockdown.

Στη χώρα των 7 εκατομμυρίων κατοίκων ανακοινώθηκε χθες ότι καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει έτσι τους 2.475. Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στη Βουλγαρία συνολικά ανέρχονται σε 136, δεδομένο που υποδεικνύει πως η θνητότητα είναι χαμηλότερη από ό,τι σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ