today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Η Κβίτοβα πήρε στο πρώτο τουρνουά μετά τον κορωνοϊό

Η αγωνιστική δράση επιστρέφει σταδιακά στα γήπεδα όλου του κόσμου, μετά την ύφεση που παρουσιάζει στην Ευρώπη, η πανδημία του κορονοϊού. Στην Τσεχία και συγκεκριμένα στην Πράγα, διεξήχθη το περασμένο διήμερο, το πρώτο τουρνουά τένις στην… μετά κορονοϊό εποχή, με την Πέτρα Κβίτοβα να κατακτά το τρόπαιο.
«Τα γάντια, οι μάσκες, το γεγονός ότι κανείς δεν μας έφερνε τις πετσέτες μας, αλλά και η έλλειψη χειραψιών… Ολα ήταν πραγματικά περίεργα», δήλωσε η Τσέχα πρωταθλήτρια, η οποία βρίσκεται στο Νο 12 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Κβίτοβα επικράτησε στον τελικό με 6-3, 6-3 της συμπατριώτισσας της, Καρολίνα Μούχοβα (Νο 26 στον κόσμο), σ΄ ένα τουρνουά, που διεξήχθη χωρίς την παρουσία θεατών.
«Για να μην αναφέρουμε ότι η ατμόσφαιρα, χωρίς κοινό, δεν είναι ακριβώς αυτό που έχουμε συνηθίσει», σχολίασε η Κβίτοβα.

Στο τουρνουά, έλαβαν μέρος οκτώ τενίστες και ισάριθμες τενίστριες από την Τσεχία, οι οποίοι κατά την είσοδο τους στο γήπεδο, φορούσαν προστατευτικές μάσκες, ενώ τηρήθηκε αυστηρά το ιατρικό πρωτόκολλο, που προβλέπεται σε διεθνές επίπεδο.

«Το πιο περίεργο για εμένα, ήταν να φοράω μάσκα και να μην είμαι σε θέση να σφίξω το χέρι της αντιπάλου ή του διαιτητή», επεσήμανε η Μπάρμπορα Στρβτσοβα (Νο 31), η οποία αποκλείσθηκε στον ημιτελικό, ενώ η Μούχοβα αστειευόμενη για την «χειραψία με τις ρακέτες» που έχει αντικαταστήσει τον παραδοσιακό χαιρετισμό, πρόσθεσε: «Ηταν η πρώτη μου ρακετιά»…

Παρά την διαφορετικότητα που υποχρεωτικά θα υπάρχει λόγω του κορονοϊού, η Κβίτοβα, δηλώνει αισιόδοξη και ικανοποιημένη που επέστρεψε στα κορτ: «Δεδομένων των συνθηκών και της πανδημίας, ήταν ένα υπέροχο τουρνουά. Είναι υπέροχο που κάτι συμβαίνει ξανά. Ελπίζω να σηματοδοτήσει την αρχή της επιστροφής στο φυσιολογικό για τον κόσμο του τένις».

Η Covid-19 έχει προκαλέσει τον θάνατο 318 Τσέχων, ενώ στην χώρα, από τις 25 Μαϊου επιτρέπονται συγκεντρώσεις έως 300 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών εκδηλώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ