today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Αντικρούει το δημοσίευμα της “Καθημερινής”, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

«Λανθασμένοι είναι οι αριθμοί», που αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, στο οποίο παρατίθενται στοιχεία έκθεσης διεθνούς οργανισμού για την διαχείριση του μεταναστευτικού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. Όσο για την ίδια την έκθεση, το υπουργείο δηλώνει «άγνοια». Ο κ. Μηταράκης, έχει παρουσιάσει πρόσφατα στη Βουλή το ακριβές κόστος και την σύγκριση με παρόμοια έργα που έχουν πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα έτη, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Βουλή την 8η Μαΐου 2020, ο κ. Μηταράκης είχε περιγράψει, ότι η ανέγερση προσωρινής δομής στην περιοχή της Μαλακάσας είχε κατά 23% μειωμένο κόστος σε σύγκριση με την ήδη υπάρχουσα, παρότι είχε υψηλότερα τεχνικά χαρακτηριστικά. «Το κόστος ανήλθε συνολικά σε 2.330 ευρώ ανά διαμένοντα, ενώ το αντίστοιχο έργο επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κόστισε 3.050 ευρώ ανά διαμένοντα. Επισημαίνεται ότι το έργο, λόγω του χαρακτήρα του κατεπείγοντος, ανατέθηκε στην ίδια ανάδοχο εταιρεία η οποία είχε πραγματοποιήσει εργασίες στη δομή της Μαλακάσας επί ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κρίθηκε ότι είχε άμεση γνώση της τοποθεσίας και των επιμέρους τεχνικών απαιτήσεων ώστε να κατασκευαστεί το έργο ταχύτατα», προσθέτει το Υπουργείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, άγνοια τέτοιας έκθεσης δηλώνουν ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Στο δημοσίευμα σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα χάνει μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών κονδυλίων, λόγω αδράνειας και έλλειψης σχεδιασμού, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για κακοδιαχείριση ή και οικονομικές ατασθαλίες στα έργα που πραγματοποιούνται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ