today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία δεν δικαιούται να παραδίδει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Άμεση και αυστηρή ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Το ελληνικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι η Τουρκία δε δικαιούται να παραδίδει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία επισημαίνεται ότι «τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση».

Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στη νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας».

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων, ενώ αντέδρασε έντονα στη χθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια που κατηγόρησε την Τουρκία ότι «σπρώχνει απελπισμένους ανθρώπους, ως υπό μορφή υβριδικού πολέμου» στα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ