today-is-a-good-day
18.6 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Η κυβέρνηση συνεχίζει το μέγα λάθος της συμφωνίας των Πρεσπών

Συνεχείς παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια κατήγγειλε μιλώντας στην Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας βουλευτών, ενώ υποστήριξε ότι λόγω αυτών των παραβιάσεων η κυβέρνηση έχει αφορμή να καταγγείλει την συμφωνία.

«Τον τελευταίο χρόνο τα Σκόπια έχουν παραβιάσει την Συμφωνία των Πρεσπών 72 φορές. Επομένως η ΝΔ έχει αφορμή για να καταγγείλει τη συμφωνία. Και πρέπει να το κάνει γιατί το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι δικό μου, ούτε δικό σας. Ανήκει στους προηγούμενους και τους μεταγενέστερους. Επίσης δεν έχω καταλάβει από πού προκύπτει η διεθνής μας επικράτηση. Το θέμα αυτό είναι εθνικό. Δεν είναι πολιτικό», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε:

«Αρχή της Ελληνικής Λύσης είναι ό,τι έρχεται στη Βουλή να πηγαίνει στη δικαιοσύνη. Δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδρούν οι κύριοι της ΝΔ σε όσα λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έκαναν μια συμφωνία. Για ποιο λόγο αντιδράτε; Αφού όλοι στη ΝΔ εφαρμόζετε την συμφωνία αυτή πιστά και απαρέγκλιτα. Αν δεν συμφωνείτε ας την αλλάξετε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να ρωτήσει τον ελληνικό λαό. Και αυτό ήταν λάθος. Τώρα περιμένω από τη ΝΔ να προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να γίνει συζήτηση επί του θέματος. Χρειαζόμαστε 120 βουλευτές. Και πρέπει να γίνει αυτό για να δούμε από ποιους πιέστηκε ο κ. Κοτζιάς για να προχωρήσει στη συμφωνία αυτή. Πρέπει να δούμε για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε την συμφωνία και εσείς, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις σας, δεν έχετε κάνει τίποτα για να την αλλάξετε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ