today-is-a-good-day
17 C
Athens

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κοντά σε υψηλό 11 εβδομάδων κινούνται οι μετοχές

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 εβδομάδων κινούνταν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τις βρετανικές αγορές να σημειώνουν άνοδο ύστερα από την χθεσινή αργία, καθώς επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο ανοίγουν και πάλι σταδιακά ύστερα από το lockdown.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 1% στις 10:08 ώρα Ελλάδας αφού ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαρτίου.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατάγραψε άλμα 1,9% καθώς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες ότι τον επόμενο μήνα στη Βρετανία θα επαναλειτουργήσουν χιλιάδες καταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Η μετοχή της Aston Martin εκτοξεύθηκε κατά 24,8% καθώς η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε πως ο Τομπίας Μερς, επικεφαλής της Mercedes-AMG, θα γίνει ο διευθύνων σύμβουλός της.

Ράλι έκαναν τα futures στη Wall Street, σημειώνοντας άνοδο 2%, καθώς οι ελπίδες για περαιτέρω στήριξη της οικονομίας και για βελτίωση των οικονομικών στοιχείων τροφοδότησαν τις ελπίδες για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού.

Η εταιρία διαχείρισης εμπορικών κέντρων Klepierre σημείωσε άλμα 6,7% αφού ανακοίνωσε ότι έχει ανοίξει και πάλι το 80% των εμπορικών της κέντρων στην Ευρώπη και ελπίζει το ποσοστό αυτό να φθάσει το 90% εντός των επόμενων 10 ημερών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ