today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Ξεκίνησε η κατασκευή του ολοκαίνουργιου Volkswagen T-Roc Cabriolet

Στο Όσναμπρυκ της Γερμανίας ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν λίγες εβδομάδες το ολοκαίνουργιο Volkswagen T-Roc Cabriolet, το πρώτο cabrio compact SUV με μαλακή, ανοιγόμενη οροφή.

Το νέο T-Roc Cabriolet είναι το πρώτο στην κατηγορία των SUV που είναι cabrio, μια κατηγορία που παρουσιάζει ιδιαίτερo ενδιαφέρον. Αν και cabrio εντούτοις υπάρχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που εγγυώνται τη μέγιστη ασφάλεια, αφού ένα σύστημα προστασίας σε περίπτωση ανατροπής εκτείνεται πίσω από τα πίσω καθίσματα μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και αφού το αυτοκίνητο υπερβεί μια συγκεκριμένη μοίρα κλίσης. Το πλαίσιο του παρμπρίζ έχει επιπλέον ενίσχυση, ενώ το κάτω μέρος του αμαξώματος, τα πλευρικά πάνελ, τα εγκάρσια στοιχεία και οι πόρτες έχουν επίσης τροποποιηθεί ανάλογα για να παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Με το πάτημα ενός διακόπτη η οροφή ανοίγει σε μόλις 9 δευτερόλεπτα και κλείνει σε 11. Αυτό γίνεται ακόμη και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα έως και 30 χλμ/ώρα.

Στο εργοστάσιο η μαλακή οροφή τοποθετείται στο T-Roc Cabriolet σε λίγα μόλις λεπτά από εξειδικευμένους τεχνίτες, ενώ το μοντέλο έρχεται αντιμέτωπο με μια δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες. Πραγματοποιείται μία ειδική και επίπονη δοκιμή στεγανότητας, για κάθε αυτοκίνητο, σε ένα τούνελ βροχής που προσομοιώνει μια δυνατή βροχόπτωση. Κάθε T-Roc Cabriolet βρέχεται από μεγάλη ποσότητα νερού υπό πίεση για περίπου δέκα λεπτά της ώρας, πριν ακολουθήσει μια λεπτομερής επιθεώρηση και έλεγχος για πιθανή εισροή νερού, πριν την τελική έγκριση για προώθηση στο δίκτυο της μάρκας και τον τελικό καταναλωτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ