today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

ΟΑΕΔ: Τελευταία παράταση υποβολής IBAN για ενίσχυση στους μακροχρόνια άνεργου

Την τελευταία παράταση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μακροχρόνια ανέργων έως και την Κυριακή 31 Μαΐου αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους δικαιούχους που δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον ΟΑΕΔ, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους καταβληθούν τα 400 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τις 23 Απριλίου μέχρι και τις 24 Μαΐου, που έληγε η προηγούμενη παράταση της προθεσμίας υποβολής ΙΒΑΝ, 150.000 (89,3%) από τους συνολικά 168.000 δικαιούχους είχαν IBAN καταχωρισμένo στον ΟΑΕΔ.

Οι 18.000 (10,7%) δικαιούχοι που δεν έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να ενημερώσουν τα στοιχεία τους, μέχρι και τις 31 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν θα καταβληθούν.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020 (12-24,5 μήνες ανεργίας), παρέμειναν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων γίνεται, μετά την καταχώριση IBAN. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Μόνο οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα καταχώρισης ΙΒΑΝ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης ΟΑΕΔ στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ