today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ απεργάζεται περικοπές μισθών στο Δημόσιο

Το Κίνημα Αλλαγής με ανακοίνωση του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος υποστηρίζει ότι η ΝΔ απεργάζεται περικοπές μισθών στο Δημόσιο, με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση, λόγω κορονοϊού. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, παρά τις διαψεύσεις κορυφαίων υπουργών ότι «δεν πρόκειται να μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο», την ίδια στιγμή, η γενική γραμματέας τού Υπουργείου Εσωτερικών υπέγραφε απόφαση (ΑΔΑ 9ΩΖ746ΜΤΛ6-ΒΩ8) για τη συγκρότηση επιτροπής η οποία, μεταξύ άλλων, θα προβεί και στη «διαμόρφωση και υποβολή προτάσεων και εισηγήσεων προς τους καθ` ύλην αρμόδιους Υπουργούς επί θεμάτων μισθολογίου του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου Τομέα».

«Γιατί επέλεξε το υπουργείο του κ. Θεοδωρικάκου τη συγκεκριμένη στιγμή να αναθεωρήσει το μισθολόγιο; Ή μήπως προσπαθεί να μας πείσει ο κ. υπουργός ότι η αναθεώρηση την οποία θα κάνει δεν θα αφορά μειώσεις, αλλά αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων;», επισημαίνει ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής.

Το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει, ακόμα, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να προσλάβει συμβασιούχους με αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς κανένα κριτήριο και αξιολόγηση, παρά μόνο τη σειρά προτεραιότητας κατάθεσης της αίτησης (βλ. προκήρυξη σε ΦΕΚ 1177/τεύχος Β, 2020). «Είναι όμηροι της εκάστοτε κυβέρνησης, κι άρα η ΝΔ πιστεύει ότι αξίζει (ψηφοθηρικά) να επενδύσει δημόσιο χρήμα στο να δημιουργήσει στρατιές εργαζομένων οι οποίοι θα προσδοκούν σε ένα νέο διάταγμα Παυλόπουλου που θα τους μονιμοποιήσει», σημειώνει και καταλήγει: «οποιαδήποτε ενέργεια μείωσης των μισθών στο Δημόσιο, σε ένα Δημόσιο που κράτησε τη χώρα όρθια την περίοδο του εγκλεισμού μας, θα μας βρει απέναντι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ