today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Έρευνα δείχνει ότι 41 θάνατοι προκλήθηκαν μόνο από το Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης!

Μια μελέτη στο Ηνωμένο Βασιλείο έδειξε πως 41 θάνατοι από την πανδημία οφείλονται στην αναμέτρηση για το Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ατλέτικο.

Ο αγώνας διεξήχθη στις 11 Μαρτίου 2020 και συνδέεται με περισσότερους από 40 θανάτους από τον ιό, σύμφωνα με μια μελέτη σχετικά με δεδομένα από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Περίπου 3.000 θεατές ταξίδεψαν από την Ισπανία, όπου εκείνη τη στιγμή είχε περίπου 640.000 κρούσματα κορονοϊού σε σύγκριση με περίπου 100.000 στην Αγγλία. Όπως αναφέρει η The Sunday Times μια έρευνα του Imperial College London και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης από τα τοπικά νοσοκομεία, βγήκε το συμπέρασμα πως 41 θάνατοι από την πανδημία σχετίζονταν με παρουσία στο γήπεδο της Λίβερπουλ.

«Δεν έβγαζε νόημα ότι 3.000 φίλοι της Ατλέτικο ταξίδεψαν στο Άνφιλντ τότε. Ήταν λάθος. Κοιτάζοντας πίσω, θα έπρεπε να είχαμε δείξει μεγαλύτερη προσοχή», ανέφερε ο δήμαρχος της Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα.

Επίσης, 37 άτομα που εξέπνευσαν έχοντας νοσηλευθεί, σχετίζονταν με φεστιβάλ που έλαβε χώρα στο Τσέλτεναμ. Αυτοί οι θάνατοι, κατεγράφησαν περίπου 25-35 ημέρες μετά τα αθλητικά γεγονότα…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ