today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Κύπρος: Κανένα κρούσμα κορωνοϊού δεν καταγράφηκε χθες στην Κύπρο.

Δεν εντοπίστηκαν κρούσματα από σύνολο 2.414 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο από τις αρχές, με τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό να παραμένει 927.

«Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του υπουργείου Υγείας, από σύνολο 2,414 εργαστηριακών διαγνώσεων δεν εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού SARS-CoV-2», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε ανάρτησή του χθες στο Twitter δήλωσε πως η ευσυνειδησία των πολιτών, η μάχη των επιστημόνων και των λειτουργών της πρώτης γραμμής οδήγησαν στην καταγραφή μηδενικών κρουσμάτων.

«Η ευσυνειδησία των πολιτών μας, η μάχη των επιστημόνων και των λειτουργών της πρώτης γραμμής οδήγησαν σήμερα στην καταγραφή μηδενικών κρουσμάτων Covid19 στον τόπο μας. Σας ευχαριστώ. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Με συνέπεια να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας», τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος.

Με βάση και τα χθεσινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων παραμένει 927. Επίσης, «με βάση τα δεδομένα μέχρι τις 15:00 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 5 άτομα. Το ένα εξ αυτών νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».

Διασωληνωμένοι παραμένουν δύο ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ στην ίδια Μονάδα νοσηλεύονται εκτός αναπνευστήρα δύο ασθενείς, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μέχρι τις 21 Μαΐου, 24 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους, τα 17 εκ των οποίων από την νόσο, ενώ 64,4% ή 594 άνθρωποι είχαν ιαθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία infographics που δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Σε νοσηλεία στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είχαν ενταχθεί 32 άτομα ή το 3,4% των ασθενών με την νόσο.

Παράλληλα είχαν διεξαχθεί 10.874,5 διαγνωστικές εξετάσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο κορονοϊός επηρεάζει ίσο ποσοστό ανδρών και γυναικών στην Κύπρο. Σε ό,τι αφορά τις ηλικίες των ατόμων που προσβλήθηκαν το 69% ανήκει στην ηλιακή ομάδα μεταξύ 18 και 59 ετών, το 25% στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 και το 6% σε παιδιά και νέους έως 17 ετών.

Παράλληλα δεν καταγράφηκε ούτε χθες επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στα κατεχόμενα, ανέφερε σε γραπτή δήλωση ο “υπουργός υγείας” Αλί Πιλλί. Όπως είπε έγιναν 51 τεστ τις τελευταίες 24 ώρες. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παραμένει στα 108 και κανένας ασθενής δεν νοσηλεύεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ