today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Έως το τέλος του έτους το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Κερατσινίου

Το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στο Κερατσίνι, θα τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του έτους ενώ σε μεγάλο ποσοστό θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρίας, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο χώρο.

Το έργο προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, διαθέτει 14 εξεταστήρια Γενικής Ιατρικής και Παθολογίας, γυναικολογικό και παιδιατρικό τμήμα, οδοντιατρείο, μικροβιολογικό εργαστήριο, ακτινολογικό και αίθουσες υπερήχων, μικροεπεμβάσεων και ανάνηψης. Επίσης περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τα γραφεία των ιατρών και της διοίκησης και τους συνοδούς χώρους.

Κατά την επίσκεψη, τον περιφερειάρχη συνόδευε η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου και ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥ∆ΕΠ) της Περιφέρειας Δ. Δρόσης. Στην ενημέρωση συμμετείχε ο δήμαρχος Κερατσινίου Χ. Βρεττάκος και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Χ. Ροϊλός.

Ο κ. Πατούλης, αμέσως μετά την ενημέρωση, επισήμανε ότι το Κέντρο με την κατάλληλη στελέχωση και τον ανάλογο εξοπλισμό θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας προς του πολίτες και θα αποτελέσει πρότυπο λειτουργίας. Υπογράμμισε την υψηλή σημασία της πρόληψης η οποία αποτελεί την «καλύτερη ασπίδα προστασίας της υγείας μας», όπως είπε, και αναφέρθηκε στο εκτεταμένο πρόγραμμα του προσυμπτωματικού έλεγχου των πολιτών που υλοποιεί η Περιφέρεια από την έναρξη της θητείας της νέας διοίκησης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χ. Βρεττάκος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για το επίπεδο συνεργασίας και ανέφερε ότι πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο, τόσο για τους δημότες όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Ροϊλός επισήμανε ότι στόχος είναι να εξασφαλιστεί τα ταχύτερο δυνατό η λειτουργία του Κέντρου Υγείας και τόνισε ότι η στελέχωσή του με το αναγκαίο επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα συμβάλει στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ