today-is-a-good-day
19 C
Athens

Der Standard: Στην Ελλάδα δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για Αυστριακούς επισκέπτες

Από τις αρχές Ιουνίου δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα για τους Αυστριακούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, όπου πολλά ξενοδοχεία ανοίγουν πάλι για παραθεριστές την 1η Ιουνίου, και από αυτή την ημερομηνία δεν υπάρχουν πλέον κανόνες καραντίνας για τους επιβάτες αεροπορικών πτήσεων όταν προσγειώνονται στην Ελλάδα, υπογραμμίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Για τους Αυστριακούς, αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι κατά την επιστροφή τους στη χώρα τους θα πρέπει να υποβληθούν σε 14ήμερη καραντίνα, παρατηρεί η εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι στην ίδια την Ελλάδα από την 1η Ιουνίου δεν θα έχουν πλέον κανένα πρόβλημα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στην Ελλάδα ορισμένες παραλίες έχουν ανοίξει και πάλι ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο, η μετάβαση στη χώρα είναι ήδη πιο εύκολη, η Ελλάδα έχει ξαναρχίσει τις διεθνείς πτήσεις — επίσης με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

«Παρόλο που αρχικά υπήρχε η σκέψη να κάνουν οι τουρίστες ένα τεστ Covid-19 πριν επιβιβασθούν στο αεροπλάνο, τώρα η ελληνική κυβέρνηση εγκατέλειψε αυτή την ιδέα, και πλέον κανένας τουρίστας δεν πρέπει να ανησυχεί ότι θα υποβληθεί σε λήψη δείγματος σιέλου”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Όπως προσθέτει η Der Standard, στην Ελλάδα εκπονούνται τώρα κανονισμοί για ξενοδοχεία και εστιατόρια , ενώ η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να διαμορφωθούν κανόνες απόστασης για μπαρ και νυχτερινά κέντρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ