Τ.Μπρετόν στην FAZ: Εξαιρετικά σημαντικό βήμα το σxέδιο Μέρκελ-Μακρόν

ΑΠΕ

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Τιερί Μπρετόν επαίνεσε την πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελάριου ‘Αγγελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την δημιουργία ενός Ταμείου για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Η γαλλο-γερμανική πρωτοβουλία είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για όλους μας”, δήλωσε ο Μπρετόν σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί αύριο, Παρασκευή, στην “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

«Όποιος πιστεύει ότι η κρίση του κορονοϊού δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας κακός εφιάλτης αυταπατάται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εισέρχεται σε άγνωστη περιοχή. Γι ‘αυτό χρειαζόμαστε νέα εργαλεία, νέα μέσα και πρέπει να βαδίσουμε σε νέους δρόμους. Γι αυτό και χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία θα πρέπει να αφήσουν πίσω τις παλιές διαφωνίες. Άλλες χώρες δεν έχουν τόσο μεγάλα οικονομικά περιθώρια όσο η Γερμανία για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις τους. Επομένως, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να παρέμβει προκειμένου να διατηρηθεί η εσωτερική αγορά. Αυτό είναι απολύτως προς το συμφέρον της Γερμανίας, ιδίως της αυτοκινητοβιομηχανίας», τόνισε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ

Τέλος, ο Τιερί Μπρετόν είπε στην συνέντευξή του ότι ήταν «η επιστημονική, ορθολογική προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάλυση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κρίση του κορονοϊού εκείνη η οποία έπεισε την επιστήμονα Μέρκελ. Αναρωτηθήκαμε τι χάλασε και τι πρέπει να επιδιορθωθεί».