today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ευοίωνα τα μηνύματα για τον τουρισμό στη Β.Ελλάδα – Oι προβλέψεις του Αντιπροέδρου της Ε.Ε

Πολλά έχουν λεχθεί για το φετινό καλοκαίρι και το «κουπί» που θα τραβήξει ο τουριστικός κλάδος σε Ελλάδα και ΕΕ. Εκτός από το αναλυτικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης, ενδιαφέροντα πράγματα προέκυψαν και στην πρώτη διαδικτυακή συνάντηση που διοργάνωσε η εφημερίδα Μακεδονία με την συμμετοχή του Προέδρου του ΣΒΕ, κ. Αθανασίου Σαββάκη και του Αντιπροέδρου και Έλληνα Επιτρόπου στην ΕΕ, κ. Μαργαρίτη Σχοινά. που αφορούσε την επόμενη μέρα για την πανδημία και για τις πρωτοβουλίες που θα λάβει η ΕΕ.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ σε αποστροφή του λόγου του αποκάλυψε ότι σε συζητήσεις που έχει όλοι του λένε ότι φέτος θα πάνε Ελλάδα. Για μία ακόμα φορά επιβεβαίωσε ότι οι επιδόσεις της Ελλάδας κατά την διάρκεια της πανδημίας και η ορθή αντιμετώπισή της από την ελληνική κυβέρνηση την καθιστούν έναν από τους βασικούς προορισμούς προτίμησης για τους Ευρωπαίους.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της ΕΕ για τον τουρισμό υποστήριξε ότι η ΕΕ έβαλε το πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορούν να χτίσουν οι χώρες κράτη μέλη με έμφαση και συνάρτηση επιδημιολογική συμπεριφορά κάθε χώρας. Ενδεικτική είναι η φράση του: «Φέτος θα έχει καλοκαίρι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ