today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Χωρίς τεστ για κορωνοϊό και χωρίς καραντίνα θα γίνεται η είσοδος στη Σερβία

Η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε να μην επιβληθούν όροι και περιορισμοί για την είσοδο στη χώρα ξένων και Σέρβων υπηκόων. Συγκεκριμένα, στην σημερινή συνεδρίαση της κυβέρνησης υιοθετήθηκε το πρωτόκολλο που θα ισχύσει στις συνοριακές διαβάσεις για την είσοδο στη χώρα όπου αναφέρεται ότι δεν θα απαιτείται βεβαίωση για αρνητικό PCR τεστ για τον κορονοϊό ούτε θα επιβάλλεται καραντίνα 14 ημερών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από την ημέρα που θα ανοίξουν τα σύνορα η είσοδος στη χώρα θα είναι ελεύθερη για όλους. Η μόνη διαφορά με την ισχύουσα πριν της πανδημίας κατάσταση είναι ότι οι συνοριακές αρχές θα προειδοποιούν όσους εισέρχονται στο έδαφος της Σερβίας για την υγειονομική κατάσταση στη χώρα και θα γίνονται συστάσεις για τον τρόπο συμπεριφοράς.

Την 1η Ιουνίου αναμένεται η Σερβία να ανοίξει τα χερσαία σύνορα με τέσσερις γειτονικές χώρες: την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πτήσεις για το εξωτερικό από το αεροδρόμιο «Nikola Tesla» στο Βελιγράδι. Τρεις πτήσεις είχαν προορισμό την Ζυρίχη και δύο την Φρανκφούρτη. Από την Κυριακή, όπως ανακοινώθηκε, θα αρχίσουν και οι πτήσεις για Λονδίνο και Βιέννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ