Η περιφέρεια Αττικής ενισχύει με 35 οχήματα τον στόλο της Πυροσβεστικής

ΑΠΕ

Με 35 πυροσβεστικά οχήματα, συνολικής αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτούμενα από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020) εμπλουτίστηκε ο στόλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η τελετή παράδοσης παραλαβής πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Σ. Κολοκούρη και του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη τον οποίο και ευχαρίστησαν για την συμβολή του στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την παράδοση των οχημάτων. Επισήμαναν ότι η ενίσχυση του στόλου, θα αναβαθμίσει την αποτελεσματικότητα του «στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των έντονων καιρικών φαινομένων» και παρέδωσαν τιμητικές πλακέτες εκφράζοντας έτσι τις ευχαριστίες τους στην Περιφέρεια.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι για την Περιφέρεια η καλύτερη θωράκιση των συστημάτων πρόληψης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και ενημέρωσε ότι σύντομα η Περιφέρεια θα αποδώσει ανάλογο εξοπλισμό οχημάτων και στην Ελληνική Αστυνομία. «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση για να συμβάλλουμε στην καλύτερη προστασία των πολιτών. Προχωράμε για μια άλλη Αττική» σημείωσε ο ίδιος.

Τα νέα οχήματα είναι τριών τύπων: 21 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα ελαφρού τύπου (4Χ4) χωρητικότητας 500 λίτρων νερού με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα, 12 παρόμοια, χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού και 2 ειδικά βραχιονοφόρα οχήματα ωφέλιμου ύψους 20 μέτρων.