Κ.Καραγκούνης: Δεν έχει υπάρξει ρητή συγγνώμη για τις συκοφαντίες κατά του Α.Σαμαρά

ΑΠΕ

Αν ισχύουν και αποδειχθούν αυτά, που ακούστηκαν από τους μάρτυρες στην Επιτροπή που διενεργεί Προκαταρκτική Εξέταση κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου, “τότε το κράτος έχει βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα” τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης. Με τέτοιες ενδείξεις, θα ήταν αδιανόητο για τη Βουλή να κάνει τα στραβά μάτια είπε ο βουλευτής της συμπολίτευσης και τόνισε: “Ο πολίτης πρέπει να μάθει εάν ο άνθρωπος που του εμπιστεύτηκε την καταπολέμηση της διαφθοράς επιτέλεσε το ρόλο του. Ο κ. Καραγκούνης πρόσθεσε ότι πρέπει να διερευνήσουμε και όσα νέα στοιχεία τέθηκαν ενώπιον της επιτροπής. Ακούσαμε από δικαστικούς λειτουργούς να καταγγέλλουν ότι τους ζητήθηκε να στήσουν αβάσιμες διώξεις ή να μιλούν για παρουσία του κ. Παπαγγελόπουλου σε ανακριτική διαδικασία, ενώ ακούσαμε για συνδιαλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου” είπε ο κ. Καραγκούνης.

Σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν νωρίτερα, ο κ. Καραγκούνης είπε ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα μία ρητή και ευθεία συγνώμη για τα όσα συκοφαντικά διατυπώθηκαν σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ενώ για τα περί εφόδου στο σπίτι του κ. Παπασταύρου, είπε ότι δεν υπήρξε έφοδος και ότι (ο κ. Παπασταύρου) “έχει δικαιωθεί επί της ουσίας”.

Εξάλλου, επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επικαλείται δικονομικές ενστάσεις ενώ ζήτησε από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάππα να πει πως γνωρίζει ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι και νυν εργαζόμενοι της Νοβάρτις.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδιώκει την αντιστροφή των ρόλων στο σκάνδαλο Νοβάρτις και υποστήριξε ότι κατά την τρέχουσα διερεύνηση δεν κατατέθηκε κάποιο στοιχείο για παρέμβαση Παπαγγελόπουλου. Το μόνο που υπάρχει είναι η προσπάθεια της ΝΔ να πάρει “ρεβάνς” είπε η κ. Αυγέρη.

Η κ. Αυγέρη τόνισε ότι ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής επιχειρούν να βγάλουν απόφαση πριν αποφασίσει για το ζήτημα η Δικαιοσύνη, η πλειοψηφία ξέρει ότι δεν έχει στοιχεία, “κόβει-ράβει” το κατηγορητήριο, ενώ χρησιμοποιεί – για τη διεύρυνσή του – απόρρητες καταθέσεις, προτού μάλιστα καταθέσει η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου. “Αν ξεκινούσε η προανακριτική από την κ. Δημητρίου, η αποστολή της επιτροπής θα σταμάταγε εκεί” είπε η κ. Αυγέρη.