today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Αυξημένη κατά 30% η κίνηση προς Χαλκιδική την πρώτη μέρα ελεύθερων μετακινήσεων

Αυξημένη κατά 30% ήταν η κίνηση των οχημάτων από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, κατά την πρώτη μέρα των ελεύθερων μετακινήσεων από νομό σε νομό, ενώ αύξηση σημειώθηκε και στη διέλευση των οδηγών από τα διόδια των Μαλγάρων, χωρίς ωστόσο -σε καμία περίπτωση- να παρατηρηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι Θεσσαλονικείς φαίνεται πως έφυγαν από την πόλη μετά την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, προκειμένου να επισκεφτούν είτε τις επιχειρήσεις, είτε τα εξοχικά τους στη Χαλκιδική, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γέρμανος.

«Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Μουδανίων, η αύξηση της κίνησης των οχημάτων ανέρχεται στο 30% σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ύστερα από δύο μήνες που ο κόσμος ήταν κλεισμένος στα σπίτια του, σε καραντίνα, άρχισε από σήμερα να κινείται καθώς δεν είχαν έως τώρα πρόσβαση ούτε στα εξοχικά, ούτε στις επιχειρήσεις τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γέρμανος, ο οποίος βρέθηκε στον συγκεκριμένο δρόμο για έχει μια εικόνα της κατάστασης.

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στα διόδια των Μαλγάρων, εκεί όπου από τις 6 τα ξημερώματα και έπειτα από εντολή της αστυνομίας άνοιξαν έντεκα λωρίδες κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Αθηνών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί. Σημειώνεται πως από τις 24 Μαρτίου έως και τις 4 Μαΐου ήταν ανοιχτές μόνο δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, ενώ από τις 4 Μαΐου έως και σήμερα το ξημέρωμα συνολικά λειτουργούσαν έξι λωρίδες, στο πλαίσιο των απαγορευτικών μέτρων μετακίνησης.

Για «αύξηση της κυκλοφορίας χωρίς προβλήματα» έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Κώστας Κουτσούκος, ενώ η προϊσταμένη στα διόδια των Μαλγάρων, Μαρία Σιούλα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «ο κόσμος άρχισε να κινείται κι εμείς είμαστε σε ετοιμότητα».

Αυξημένη, αλλά χωρίς απρόοπτα και η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών. Σύμφωνα με τον κ. Γέρμανο, τα συνεργεία της Τροχαίας θα συνεχίσουν να βρίσκονται στον δρόμο για τη διευκόλυνση των οδηγών, καθώς σταδιακά ολοένα και θα αυξάνεται η κυκλοφορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ