today-is-a-good-day
17.2 C
Athens

Αδ.Γεωργιάδης: Υπεγράφησαν 7 νέες άδειες εγκατάστασης για έργα ΑΠΕ

«Επιταχύνοντας τις διαδικασίες υλοποίησης επενδύσεων, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου, επτά νέες άδειες εγκατάστασης για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που εντάσσονται ως Στρατηγικές Επενδύσεις, συνολικής αξίας επενδύσεων 56 εκατ. ευρώ και συνολικής ισχύος 81».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου και υπογραμμίζεται ότι οι συγκεκριμένες άδειες εκδόθηκαν σε 16 ημέρες από την κατάθεση των φακέλων από τους επενδυτές, χάρις στην κεντροποιημένη και ταχεία διαδικασία που ακολουθείται πλέον στις Στρατηγικές Επενδύσεις, στο πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης να καταστεί η χώρα μας μία από τις πλέον φιλικές χώρες στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, το 2020, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει υπογράψει άδειες εγκατάστασης για 17 πάρκα ΑΠΕ, που εντάσσονται ως Στρατηγικές Επενδύσεις, συνολικής αξίας επενδύσεων 80 εκατ. ευρώ και συνολικής ισχύος 117 MW.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ