today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Καζακστάν: Θετικοί στον κορωνοϊό 400 εργαζόμενοι πετρελαιοπηγής

Τουλάχιστον 400 άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται σε μια σημαντική πετρελαιοπηγή στο Καζακστάν βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με καταμέτρηση που ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή, οι αρχές.

Αυτά τα 401 κρούσματα, εκ των οποίων τα 17 καταγράφηκαν σήμερα, αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό τμήμα των 5.571 κρουσμάτων που καταγράφηκαν συνολικά στην επικράτεια αυτής της κεντροασιατικής χώρας.

«Το σύνολο των ανθρώπων (που ήρθαν σε επαφή με τους προσβληθέντες) έχουν εντοπιστεί και τεθεί υπό ιατρική επιτήρηση», ανέφερε το τμήμα υγείας της περιφέρειας Ατιράου, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Ο υπουργός Υγείας του Καζακστάν Ελιάν Μπιρτάνοφ είχε επικρίνει έντονα τα μέτρα περιορισμού στην πετρελαιοπηγή Τενγκίζ, όπου τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί από τον Απρίλιο. Τον περασμένο μήνα, 500 εργαζόμενοι είχαν κατέβει σε απεργία λόγω της εξάπλωσης του ιού, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Περίπου 17.000 εργαζόμενοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την πετρελαιοπηγή, η οποία ωστόσο δεν διέκοψε τις εξορυκτικές δραστηριότητες.

Αυτό το τεράστιο πετρελαϊκό κοίτασμα, το οποίο ελέγχεται κατά 50% από την αμερικανική Chevron, αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της ετήσιας παραγωγής του Καζακστάν.

Η οικονομία της χώρας, που εξαρτάται από το πετρέλαιο, υπέστη πλήγμα από την πτώση της τιμής του πετρελαίου λόγω της παγκόσμιας κρίσης που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ