today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Επικοινωνία ΠτΔ με τον Σλοβένο ομόλογό της για τις επιπτώσεις της πανδημίας σε οικονομία-τουρισμό

Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία και τον τουρισμό, καθώς και η προσφυγική/μεταναστευτική κρίση βρέθηκαν στο επίκεντρο της επικοινωνίας της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ.

Η κ. Σακελλαροπούλου επικοινώνησε, νωρίτερα σήμερα, μέσω βιντεοκλήσης, με τον κ. Πάχορ και τον ευχαρίστησε για το βιντεοσκοπημένο μήνυμα συμπαράστασης, στην ελληνική γλώσσα, που της απέστειλε με αφορμή την πανδημία. Επίσης, τον συνεχάρη για τον τρόπο με τον οποίο η Σλοβενία αντιμετώπισε τον κορονοϊό, καθώς, από χθες το βράδυ, είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ανακοίνωσε επισήμως την έξοδο από τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας και την επιστροφή στην ομαλότητα.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, οι δύο Πρόεδροι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και κυρίως τον τουρισμό, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και κοινής προσέγγισης του προβλήματος από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως προς την πρόσφατη προσφυγική/μεταναστευτική κρίση στον Έβρο, η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον Σλοβένο ομόλογό της για την άμεση στήριξη της χώρας του και τη συμμετοχή Σλοβένων αστυνομικών στη FRONTEX. Από την πλευρά του, ο κ. Πάχορ τόνισε ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης αφορά όλη την Ευρώπη και πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ