today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

ECTAA: Ευπρόσδεκτη η πρόταση της Κομισιόν, αλλά λίγη και αργοπορημένη

Οι ευρωπαίοι τουριστικοί πράκτορες (ECTAA) χαιρετίζουν την απόφαση Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα ταξίδια και τον τουρισμό, αλλά εκφράζουν τη λύπη της για την έλλειψη φιλοδοξίας και ηγεσίας της τελευταίας, όσον αφορά την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων, όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της ECTAA, Πάβελ Νιεβιαντόμσκι, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «οι αρχές που τίθενται στις συστάσεις είναι πολύ αξιέπαινες, αλλά σε τι ωφελούν, αν δεν απαιτείται από τα κράτη μέλη να τις ακολουθήσουν; Σήμερα έχουμε ήδη ένα συνονθύλευμα διαφορετικών πρωτοβουλιών σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως διαφορετικά είδη voucher, παρατεταμένες περιόδους για την επιστροφή χρημάτων, σχήματα επιστροφών που χρηματοδοτούνται από το κράτος κλπ.. Τα κράτη μέλη είναι τρία βήματα μπροστά από την Επιτροπή. Η πρόταση είναι ευπρόσδεκτη, αλλά είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά».

Η ECTAA χαιρετίζει θερμά το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Επιτροπή αναγνωρίζει την ανάγκη για καλύτερη προστασία των καταναλωτών από τυχόν πτωχεύσεις αεροπορικών εταιρειών. Αν και αυτό ισχύει μόνο όσον αφορά τα voucher, η ECTAA θα συνεργαστεί με την Επιτροπή για να εκπονηθεί μία πιο συγκεκριμένη πρόταση για την προστασία κατά της αφερεγγυότητας των αεροπορικών εταιρειών, η οποία, δεν θα ισχύει μόνο για τα voucher που εκδίδονται στο πλαίσιο του Covid-19, αλλά και για κάθε εισιτήριο που εκδίδεται από αεροπορικές εταιρείες σε περιόδους κανονικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ