today-is-a-good-day
19 C
Athens

Θ.Λιβάνιος: Διπλάσιος χώρος για τραπεζοκαθίσματα αλλά με σεβασμό στον πεζό

Έως και στον διπλάσιο χώρο, όπου αυτό είναι δυνατόν, θα μπορούν από την 1η Ιουνίου να αναπτύσσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους τα καταστήματα, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ.

Ο κ. Λιβάνιος τόνισε ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης έχει ως βάση τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης, αλλά κάθε απόφαση πρέπει να σέβεται τον δημόσιο χώρο και τον πεζό.

Εξήγησε ότι «προσπαθήσαμε να βρούμε την ισορροπία μεταξύ δύο παραγόντων: αφενός, να ενισχύσουμε τον κλάδο της εστίασης, ο οποίος έχει πληγεί τους τελευταίους τρεις μήνες, λόγω των περιοριστικών μέτρων και, αφετέρου, να διασφαλίσουμε τον δημόσιο χώρο και τη δυνατότητα να κινούμαστε ελεύθερα στις πόλεις μας. Για τον σκοπό αυτό, στη νομοθετική διάταξη, που κατατίθεται στη Βουλή, προβλέπεται ότι οι επιχειρηματίες της εστίασης θα μπορούν από την 1η Ιουνίου να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα σε έως και διπλάσιο χώρο από αυτόν που προέβλεπε η αρχική άδειά τους, ώστε ο συνολικός αριθμός τραπεζοκαθισμάτων να είναι ο ίδιος με αυτόν που είχαν προ πανδημίας».

Διευκρίνισε ότι αυτή η δυνατότητα επέκτασης θα παρέχεται από τους δήμους χωρίς επιπλέον χρέωση και σε περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος για επιπλέον ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, οι επιχειρηματίες θα έχουν έκπτωση έως και 50% στα δημοτικά τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα. «Δίνουμε, λοιπόν, ένα εργαλείο, χωρίς περαιτέρω χρέωση, για να επεκταθεί ο χώρος των τραπεζοκαθισμάτων αλλά με 1,5 μέτρο απόσταση τουλάχιστον, ώστε να είναι δυνατή η διέλευση από πεζούς, γονείς με καροτσάκια και άτομα με αναπηρία», πρόσθεσε ο κ. Λιβάνιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ