today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Εξηγήσεις Σκέρτσου για την ατυχή του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα

«Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Άκης Σκέρτσος, σχετικά με αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αφού εκφράζει τη λύπη του που η εν λόγω ανάρτηση παρερμηνεύθηκε, επαναλαμβάνει την ευχή του «οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

Η δήλωση του κ. Άκη Σκέρτσου έχει ως εξής:

«Μια ανάρτηση που έκανα στον προσωπικό μου λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ασύμμετρες -κατά την άποψή μου- αντιδράσεις ως δήθεν παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

Θέλω να διευκρινίσω ότι εξέφρασα απολύτως προσωπική άποψη ως πολίτης, και όχι με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης, για το πώς αντιλαμβάνομαι τη λειτουργία του κράτους δικαίου ανεξαρτήτως της εκδικαζόμενης υπόθεσης.

Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή. Λυπάμαι που παρερμηνεύτηκε η ανάρτησή μου. Επαναλαμβάνω την ευχή μου οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

Την αποπομπή του Α.Σκέρτσου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την αποπομπή του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσου, ζητά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Αφορμή είναι η ανάρτηση του κ. Σκέρτσου με τη οποία σχολιάζει τη αγόρευση και πρόταση της εισαγγελέως στην δίκη Τοπαλούδη.

Στην δήλωσή του ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: “Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Σκέρτσος προφανώς αδυνατεί να κατανοήσει τον ρόλο του. Η δημόσια τοποθέτησή του για την εν εξελίξει δίκη Τοπαλούδη που συγκλονίζει το πανελλήνιο δεν είναι προφανώς “η σκέψη ενός πολίτη στην προσωπική του σελίδα”, όπως ισχυρίζεται. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης από τον πιο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τον αποπέμψει αμέσως, ώστε να μπορεί επιτέλους ο κ. Σκέρτσος να σχολιάζει την επικαιρότητα στο Facebook ως απλός πολίτης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ