today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Ευρωεπιμελητήρια: Κοινό ευρωπαϊκό σχέδιο για την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων

Να καταρτιστεί άμεσα ένα κοινό ευρωπαϊκό σχέδιο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, ζήτησαν τα Ευρωεπιμελητήρια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από πρωτοβουλία του εκτελεστικού αντιπροέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων και προέδρου της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Το αίτημα των Ευρωεπιμελητηρίων, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, βασίζεται στην πρόταση που ήδη έχει καταθέσει ο κ. Μίχαλος για τη διανομή voucher σε πολίτες προκειμένου να διευκολυνθούν οικονομικά για την πραγματοποίηση διακοπών, ενισχύοντας έτσι και τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μίχαλος, στην τελευταία τηλεδιάσκεψη της Διοίκησης των Ευρωεπιμελητηρίων, είχε τονίσει ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα μια απόφαση για εμπροσθοβαρή προγράμματα οικονομικής στήριξης του τουρισμού και να τεθεί σε λειτουργία μια πανευρωπαϊκή στρατηγική για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε αναφερθεί και στις πρωτοβουλίες της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του ΕΒΕΑ προς την ελληνική κυβέρνηση για την κατάρτιση και υλοποίηση προγράμματος για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ μέσω διανομής voucher σε έλληνες πολίτες.

Μετά την παρέμβαση αυτή του κ. Μίχαλου, τα Ευρωεπιμελητήρια προέτρεψαν ήδη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένα σχετικό πανευρωπαϊκό πρόγραμμα, καθώς η βοήθεια στη βιομηχανία του τουρισμού σημαίνει τη διατήρηση της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας για πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η ΕΕ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, χρειάζεται μία κοινή προσέγγιση ώστε να μετριαστεί η κρίση στις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα σε αυτές του τουρισμού, ενώ άποψη των Ευρωεπιμελητηρίων είναι ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε άμεσα στην κανονικότητα της οικονομίας, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα μια εναρμονισμένη προσέγγιση που θα διασφαλίζει τη δημόσια υγεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ