today-is-a-good-day
19 C
Athens

Μ.Βαρβιτσιώτης: Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Ελλάδα για δημιουργία χάους στη Μεσόγειο

Κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει την Ελλάδα για δημιουργία χάους, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και επισήμανε ότι η Τουρκία με τις προκλητικές της ενέργειες είναι αυτή που διασαλεύει τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ο κ. Βαρβιτισώτης, στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην κοινή διακήρυξη που εξέδωσαν οι χώρες της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που κάνει λόγο για “άξονα του κακού που επιδιώκει χάος και αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο”.

«Δεν νομίζω ότι σήμερα μπορεί κανένας να κατηγορήσει την Ελλάδα για δημιουργία χάους. Άλλοι παίζουν το παιχνίδι της πολιτικής των κανονιοφόρων στη Μεσόγειο και με τις προκλητικές τους ενέργειες διασαλεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και προσέθεσε:

«Οι διπλωματικές κινήσεις σίγουρα δεν είναι αυτές που δημιουργούν την αναστάτωση. Οι υπερπτήσεις, όμως, και οι παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας είναι κάτι το οποίο μπορεί και να οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ