today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Γραμματέας ΚΙΝΑΛ: Όποιος συζητάει για εκλογές είναι πολιτικά τυχοδιώκτης

«Δεν χωράει ο διαγκωνισμός μεταξύ των υπουργών για το ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη επικοινωνιακή προβολή και ποιος θα προλάβει πρώτος να παίξει στα μέσα ή να φανεί ότι είχε το πιο γρήγορο ή το καλύτερο σχέδιο», υπογράμμισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στο Κρήτη TV.

Ασκώντας κριτική στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για τις εξαγγελίες του και με αφορμή τα δημοσιεύματα ότι υπήρξε δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου , ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι «επειδή, λοιπόν, οι συνθήκες είναι δύσκολες και ο τουρισμός είναι ένα προϊόν που αποτελεί περίπου το 20-25% του ελληνικού ΑΕΠ, χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο».

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε τις προτάσεις που ανακοίνωσε η κ. Γεννηματά για τη στήριξη του τουρισμού ενώ σχολίασε και άλλα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας όπως την τροπολογία σχετικά με τις κάμερες στις τάξεις.

Εξήγησε ότι το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε «παρών» στη Βουλή διαφωνώντας με το ότι δεν υπήρξε καμία διαβούλευση, καμία συζήτηση και κανένα περιθώριο να κατατεθούν προτάσεις, αντιπροτάσεις και να υπάρξουν γνωμοδοτήσεις για τα προσωπικά δεδομένα. «Αυτό, φυσικά, δεν αφορά συνολικά το ψηφιακό σχολείο, που εμείς δεν το θυμηθήκαμε το 2020. Το ΠΑΣΟΚ και ειδικά στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, δηλαδή το 2009-2011, ήταν εκείνο που πρώτο έκανε τα καθοριστικά βήματα για να μπορούν να υπάρχουν προϋποθέσεις για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων όλων, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τα πρώτα βήματα για ένα σοβαρό και αξιόπιστο ψηφιακό σχολείο στη χώρα μας. Αν αυτά τα ακολουθήσει η κυβέρνηση νομίζω θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική στο έργο της, ειδικά στα θέματα παιδείας».

Σε ό,τι αφορά σενάρια πρόωρων εκλογών, ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όποιος μέσα σε συνθήκες τόσο σοβαρής κρίσης, υγειονομικής και οικονομικής, με δείκτες και αποτελέσματα που δεν τα έχουμε συνειδητοποιήσει, συζητάει για εκλογές είναι πολιτικά τυχοδιώκτης και τίποτα παραπάνω. Mεγαλύτερο κόστος διαχείρισης της κρίσης. Να είμαστε όλοι σοβαροί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ