today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Γερμανία: Εστίες μόλυνσης εντοπίζονται σε μονάδες βιομηχανίας κρέατος

Πέραν του Βερολίνου, τέσσερις δήμοι προσπαθούν να ελέγξουν ξέσπασμα της επιδημίας Covid-19 με την εμφάνιση άνω των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε διάστημα επτά ημερών, που αντιστοιχούν στο όριο που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ για την επιβολή τοπικά περιορισμένων lockdown.

Στα κρατίδια της Κάτω Σαξωνίας, Σλέσβιχ Χολστάιν, Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και Βάδης-Βιρτεμβέργης, σφαγεία και βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος έχουν εντοπισθεί ως επίκεντρα του νέου ξεσπάσματος, φέρνοντας στην επιφάνεια τις συνθήκες εργασίας στην γερμανική βιομηχανία κρέατος.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες θεωρούν ότι είναι πιθανόν ο ιός να μην μεταδόθηκε στις ίδιες τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος, αλλά στα πολυπληθή καταλύματα όπου στεγάζονται οι εργάτες από την ανατολική Ευρώπη που εργάζονται στην γερμανική βιομηχανία κρέατος.

Το Ινστιτούτο Robert Koch ελέγχου νοσημάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αναπαραγωγικός ρυθμός της επιδημίας (Reproduction Rate, R) που βρίσκεται επάνω από το 1 τις τελευταίες τρεις ημέρες είναι πιθανόν να έχει σχέση με αυτές τις εστίες μόλυνσης στην γερμανική βιομηχανία κρέατος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ