Επτά μηχανήματα μοριακών εξετάσεων στα νοσοκομεία του Νοτίου Αιγαίου

93

Επτά μηχανήματα μοριακών εξετάσεων, με τα οποία τα νοσοκομεία θα έχουν απάντηση μέσα σε μία μόνο ώρα στις εξετάσεις κορωνοϊού, γρίπης αλλά και πολλών ακόμα σοβαρών ασθενειών, προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσα από τον προϋπολογισμό της για την Υγεία. Χθες, παρελήφθησαν από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο τα τρία πρώτα μηχανήματα μοριακών εξετάσεων (PCR), τα οποία προορίζονται για τα νοσοκομεία της Ρόδου, της Κω και της Λέρου, ενώ η επόμενη παραλαβή αφορά τα νοσοκομεία της Σύρου, Νάξου, Σαντορίνης και Καλύμνου.

Η παράδοση του πρώτου μηχανήματος πραγματοποιήθηκε από τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστο Ευστρατίου και της αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Χαρούλας Γιασιράνη. Τον εξοπλισμό παρέλαβε ο διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Ρουμάνης συνοδεία ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου, του δρ. Νικήτα Μόσχου, διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής και του μικροβιολόγου Εμμανουήλ Σταυρούλη.

«Σε αυτή την κρίση, η Περιφέρεια συνεργάστηκε και άκουσε τα αιτήματα όλων των φορέων υγείας αλλά και κάθε υπηρεσίας σε νευραλγική θέση. Με προτεραιότητα στη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους νησιώτες, εξασφάλισε εγκαίρως όσα κονδύλια χρειάστηκαν για να μην αφήσει κανένα αίτημα αναπάντητο. Δεσμευτήκαμε ότι θα πολεμήσουμε στην πρώτη γραμμή και κάθε μέρα υλοποιούμε τη δέσμευσή μας. Το μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων που δίνει αποτελέσματα μέσα σε μία ώρα, μαζί με τους θαλάμους απομόνωσης και υποδοχής ασθενών, τους σύγχρονους αναπνευστήρες και τους κλωβούς αρνητικής πίεσης για ασφαλείς διακομιδές ασθενών καθιστούν το Νοσοκομείο της Ρόδου πιο δυνατό για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών μας. Θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή και παγκόσμια πρόκληση. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις δομές Υγείας των νησιών μας διαθέτοντας το μέγιστο του προϋπολογισμού μας και να στεκόμαστε στο πλευρό της Διοίκησης και των στελεχών των δομών Υγείας που μας έκαναν εξαιρετικά περήφανους σε αυτό το στάδιο διαχείρισης της πανδημίας» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκου, κατά την παράδοση του εξοπλισμού.