Κατέκλυσαν τις παραλίες οι Αθηναίοι (Φωτογραφίες)

136
Eurokinissi

Εικόνες καλοκαιριού σήμερα στην Αθήνα και στον Βόλο καθώς ο καλός καιρός και η άρση των περιορισμών οδήγησαν τον κόσμο στις παραλίες και στα πάρκα.

οι κοντινές παραλίες της Αττικής, από την Αρτέμιδα και την Ανάβυσσο, μέχρι το Σούνιο και τη Βουλιαγμένη γέμισαν από κόσμο.

Αν και υπήρξαν αρκετοί που τήρησαν τις αποστάσεις η εικόνα προκαλεί ανησυχία για τις επόμενες ημέρες που η θερμοκρασία θα ανέβει κατακόρυφα.

Κατέκλυσαν τις παραλίες και τα πάρκα οι Βολιώτες

Xιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας της Μαγνησίας βρήκαν την ευκαιρία να βγουν στους δρόμους και τις παραλίες για να απολαύσουν τον καλό και ζεστό καιρό για πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Χαρακτηριστικό της ημέρας, η θερμοκρασία που έφτασε τους 28 βαθμούς και οι μεγάλες ουρές των αυτοκινήτων προς τα παραλιακά θέρετρα του Παγασητικού, όπου οι ελεύθερες παραλίες κατακλύσθηκαν από κόσμο.

Οι παραλίες του Αναύρου, των Αλυκών , τα Λιμανάκια στις Πλάκες και μέχρι το Σουτραλί γέμισαν από κόσμο που κολύμπησε στη θάλασσα, αλλά ήταν πολύ σημαντικό ότι ο κόσμος τηρούσε τις αποστάσεις ακόμα και κατά τη διάρκεια που πολλοί έκαναν αθλοπαιδιές.

Όλες οι οργανωμένες παραλίες σε Άφησσο, Μπούφα, Παράδεισο, Καλά Νερά και Κάτω Γατζέα ήταν «κλειστές» αλλά ο κόσμος απόλαυσε το μπάνιο του χωρίς τις υπηρεσίες, τις ξαπλώστρες και τον καφέ, αφού είχαν ήδη μεριμνήσει από νωρίς.

Στην κεντρική παραλία του Βόλου και μέχρι το παραλιακό πάρκο στον Άγιο Κωνσταντίνο που από νωρίς γέμισε από κόσμο και το βράδυ για άλλη μια φορά θα δεχθεί χιλιάδες Βολιώτες, κυρίως νέους και νέες, με τα ποτά στο χέρι να συναντιούνται και να διασκεδάζουν, χωρίς όμως να τηρούν τους κανόνες και τις απαραίτητες αποστάσεις, κάτι που προκαλεί κάθε μέρα την ανησυχία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Βολιωτών.

Η περιοχή εποπτεύεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, από το οποίο έχει ζητηθεί κατ΄επανάληψη να αναλάβει δράση πριν υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα εξ αιτίας του μεγάλου συγχρωτισμού.