today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Κ.Μητσοτάκης: Έπρεπε σήμερα σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος να είναι παρών

Ποτέ ξανά να μην πέσει η χώρα θύμα του τυφλού διχασμού, του μίσους, της βίας

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας προς τιμήν των θυμάτων της τραγωδίας της Marfin.

Η τελετή, έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, ενώ τον εναρκτήριο χαιρετισμό έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

“Σήμερα, σε μία λιτή τελετή παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, τιμήσαμε τη μνήμη τριών συμπολιτών μας: Της Παρασκευής, της εγκυμονούσας Αγγελικής, του Επαμεινώνδα, οι οποίοι δολοφονήθηκαν τραγικά πριν από δέκα χρόνια σε αυτό ακριβώς το κτίριο”, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο συμβολισμός της σημερινής κίνησης είναι σαφής και ξεκάθαρος: Ποτέ ξανά να μην πέσει η χώρα θύμα του τυφλού διχασμού, του μίσους, της βίας, η οποία -δυστυχώς- δεν μπορεί να δικαιολογηθεί πότε και από όπου κι αν προέρχεται ιδεολογικά,  τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Θα έπρεπε, σήμερα, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος να είναι παρών σε αυτήν την τελετή, ώστε να στείλουμε ενωμένοι ένα μήνυμα ότι αυτές τις δύσκολες εποχές για τον τόπο μας τις έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να είμαστε εδώ όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως πιστεύω ότι θα το επιθυμούσε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Κρίμα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην απουσία των πολιτικών αρχηγών με εξαίρεση την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, που ήταν παρούσα στην τελετή.

“Σε κάθε περίπτωση προχωράμε μπροστά, αφήνοντας πίσω μας αυτές τις εποχές. Με ζωντανές, όμως, τις μνήμες, χαραγμένες για πάντα στην ψυχή μας, μιας εποχής η οποία μας πόνεσε όλους πάρα πολύ. Και πόνεσε περισσότερο από όλους τις οικογένειες των θυμάτων που και σήμερα αναζητούν, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, την τελική δικαίωση”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε, πριν και μετά την τελετή, με συγγενείς των θυμάτων της Marfin.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ