today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ικανοποίηση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο προφυγικό/μεταναστευτικό

Εύσημα στην κυβέρνηση αλλά και στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, απέδωσαν με δηλώσεις τους μετά την ολοκλήρωση συνάντησής τους στη Χίο ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Για πρώτη φορά δημόσια και οι δυο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα σημειώνοντας την αναγκαιότητα συνέχισης της φύλαξης των συνόρων και την ενίσχυση των μέτρων αποσυμφόρησης των νησιών «ώστε να απεγκλωβιστεί ακόμα μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών από τα νησιά είτε προς την Ευρώπη και την Τουρκία είτε προς την υπόλοιπη Ελλάδα στη βάση της ισοκατανομής του 1%».

Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία δομών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η αναγκαιότητά τους θα εκλείψει σύντομα, λόγω συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί.

Ας σημειωθεί ότι στα νησιά του βορείου Αιγαίου από την 1η Απριλίου έχουν φτάσει συνολικά 88 άτομα με δυο βάρκες που κι αυτές πέρασαν στη Λέσβο. Μια με 37 άτομα την 1η Απριλίου και μια προχθές, 6 Μαΐου, με 51 επιβαίνοντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ